Lampskärmar kan vara allt annat än tygklädda.

Vek små fjärilar av vitt, lite tjockare papper, dessa limmades sedan på en svartlackad lampskärm. Två bilder på hur jag gjorde fjärilarna och en bild på den färdiga skärmen.


Fint på väggen

Ett gäng fina LP-omslag blev en personlig tavla. Hardcore musikfolk behåller skivorna i och anordnar så att de går att monteras ner igen. (Tavlan blir då väldigt tung!!) Själv köpte jag en något bräcklig ram på bauhaus och limmade upp framsidorna på en stor kartongbit. Det gör man som man vill helt enkelt!!


Eames

Gungstolen från Eames är ett fint exempel på tidenlig design som inte kräver en omgivande inredning från samma era för att göra sig bra. Själv skulle jag göra (nästan) vad som helst för att få lägga vantarna på en.


Telefonkladd

Gjorde dessa för ett tag sedan. Vita muggar fick bli telefonkladdade på för att sedan brännas i ugnen. Resultatet blev såhär:

 


Schooley Cotton Lamp

Originalet. Ber så hemskt mycket om ursäkt för sopiga mobilbilder. Jag har ingen riktig kamera...


Har man ingen så gör man en.

Mark Edens Schooley Lamp alltså. Har absolut inte ens i närheten råd att köpa mig en (5900 kr på Artilleriet). Tog 1,5 millimeters ståltråd samt en gardin i skirt bomull från Ikea. Resultatet ses nedan:


Hola GBG!

Hola GBG! är en blogg som är tänkt att bli mitt forum för inredning, kreativitet och boendekvalitet i en härlig blandning. I egenskap av kreatör samt byggingenjörstudent anser jag att det borde finnas en blogg som både ser till form OCH funktion. Lekfullhet och kvalitativa, hållbara och funktionella lösningar blandas med inrednings-DIY-projekt. Trevligt att du hittat hit! Bjuder nedan på en snapshot av mitt vardagsrum.


RSS 2.0